Mesto plánuje vysadiť 420 stromov, začne na sídlisku Sekčov

04.04.2010 Prešov

Prešov 4. apríla (TASR) – Mesto Prešov plánuje v tomto roku na svojom území vysadiť približne 420 stromov, pričom celkové náklady by mali predstavovať asi 30.000 eur.
O pripravovaných úpravách zelených plôch informovala TASR hovorkyňa radnice Iveta Adamová. Zároveň dodala, že v súlade s príslušným rozhodnutím dôjde v jednotlivých mestských častiach k výrubu približne 140 stromov. Týmto rozhodnutím je definovaná aj povinnosť náhradnej výsadby, a to predovšetkým v lokalite realizovaného výrubu.
\"Harmonogram výsadby na roky 2010 a 2011 je stanovený s prihliadnutím na jednotlivé činnosti bežnej údržby verejnej zelene a schválenie finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. Náhradná výsadba sa začne na sídlisku Sekčov, kde je najakútnejší nedostatok zelene, \" uviedla hovorkyňa.
Finančné prostriedky na tieto účely budú poskytnuté z rozpočtovej položky určenej na bežnú údržbu. Peniaze sa radnica snaží získať aj na základe spolupráce s komerčnými subjektmi, ktoré by sa takto mohli podieľať na vytváraní zelených plôch. Minulý rok mestský úrad na výsadbu nových stromčekov získal aj symbolickú sumu peňazí zo zápisného pre sprejerov, ktorým vytvorili možnosť ozdobiť plochy vo vytypovaných lokalitách svojimi grafitmi.
 

Vyberte región